Άγγελος Τόλκας… είναι ο μεγάλος χαμένος αυτών το εκλογών για την Ημαθία;

[Best_Wordpress_Gallery id=”902″ gal_title=”ΚΙΝΑΛ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΛΚΑ”]

Αναμφίβολα ένα από τα πρόσωπά που «στιγμάτισαν» τις εθνικές εκλογές, εδώ στην Ημαθία, ήταν ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, Άγγελος Τόλκας.

Ο κ. Τόλκας για όσους δε θυμούνται, διετέλεσε Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, όπως και Υπουργός επί ΠΑΣΟΚ, ήταν υποψήφιος Βουλευτής με το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου όταν αυτός έφυγε από το ΠΑΣΟΚ και δημιούργησε το δικό του κόμμα και εσχάτως Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και τελικά υποψήφιος Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εκλεγεί.

Προεκλογικά ο κ. Τόλκας συγκέντρωσε τα πυρά του τοπικού ΚΙΝΑΛ για την απόφασή του να αφήσει τον πολιτικό χώρο που αναδείχθηκε και να μετακινηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ποτέ ο ίδιος να απαντήσει σ’ αυτά.

Κρίνοντας τώρα εκ του αποτελέσματος, εκείνο που σίγουρα μένει, είναι ότι κατάφερε και από το ΚΙΝΑΛ να «στερήσει» μια έδρα, αφού ουσιαστικά οι σταυροί που πήρε (6615) «βοήθησαν» τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεπεράσει τοπικά το 25% και να πάρει την έδρα, αλλά συγχρόνως «δεν κατάφερε» απ’ ότι φάνηκε, να πείσει τον αριστερό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και να του δώσουν την έδρα, αφού αυτοί εξέλεξαν και πάλι τη «δική» τους, Φρόσω Καρασαρλίδου, που μένει πιστή στη γραμμή του χώρου που ανήκει όλα αυτά τα χρόνια.

Πολλοί ήταν μάλιστα εκείνοι που μετά το εκλογικό αποτέλεσμα είπαν πως αν έμενε στο χώρο του, ίσως σήμερα να είναι ένας εκ των 300 Βουλευτών που εξελέγησαν σ’ αυτές τις εκλογές. Όπως όμως λέει και ο σοφός λαός: «με ίσως και με μάλλον, δεν μπορούμε να μιλάμε και να βγάζουμε  συμπεράσματα».

Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι ότι, ο ίδιος δεν κατάφερε να εκλεγεί και συγχρόνως έβαλε απέναντι του μια ολόκληρη παράταξη.

Σωστό; Λάθος; Η Ιστορία θα το κρίνει… Προς το παρόν πάντως, δε φαίνεται να δικαιώνεται για τις επιλογές του…

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *